maanantai 19. heinäkuuta 2010

NaM(&M), mitä keksejä!

Löysin jälleen houkuttelevan reseptin netistä ja kokeilin sitä miltei samantien. Nimittäin Maku-lehden reseptiarkistosta löytyi ohje Suklaaraekeksit (M&M-Cookies). Resepti oli nopea ja helppo, ja keksit olivat vähintäänkin yhtä hyviä kuin karkit itse!


M&M-Cookiet
12 kpl

100 g voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
1 kananmuna
½ tl vanilliinisokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ tl ruokasoodaa
1/4 tl suolaa
75 g M&M-suklaamakeisia


Vatkaa voi, fariinisokeri ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaahtoon kananmuna ja vanilliinisokeri, ja vatkaa seos kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauhoihin suola ja ruokasooda. Kaada seos voivaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten suklaamakeiset. Älä enää vatkaa sähkövatkaimella, jotta makeiset eivät mene rikki.


Pyöritä taikinasta pallosia ja litistä pallot pellille leivinpaperin päälle. Lisää taikinalevyjen päälle vielä yksittäisiä suklaarakeita, jotka uppoutuvat paiston aikana keksien pinnalle. Jätä pellillä keksien välille tarpeeksi tilaa, sillä taikina leviää melko reilusti uunissa.


Paista keksejä 175°C:ssa noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat hiukan ruskistuneet reunoiltaan, mutta ovat vielä keskeltä pehmeitä. Anna keksien jäähtyä rauhassa ennen kuin siirrät niitä. Tarjoile keksit jäähtyneinä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti